Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Ανδρισμός: Μια Κατάσταση άνευ Ορίων

Ο ανδρισμός υφίσταται άνευ ορίων. Έξω από καλούπια και περιορισμούς.

Ο ανδρισμός είναι κατάσταση και χαίρομαι που είμαι άνδρας, το φωνάζω χωρίς να φοβούμαι καμιά ευνουχίστρια ψευτοφεμινίστρια που στο βωμό της διαφυλικής ισότητας, βγάζει τους κομπλεξισμούς της κατωτερότητας της (που προκύπτει όχι απ’ τη γυναίκεια της υπόσταση, αλλά γιατί δεν ξέρει τι της γίνεται μες το καρυδότσουφλο που κουβαλά για μυαλό)

Στην προσπάθεια μας, λοιπόν, να θεωρήσουμε τον ανδρισμό, θα διαπιστώσουμε σαφώς ότι είναι μια κατάσταση ενεργητική. Η ανδρική λίμπιντο, η καύλα κοινώς, εκτονώνεται με τον οργασμό.

Ας δούμε, λοιπόν, το ρόλο των φύλων στο γαμήσι. Ο άνδρας, ενεργητικός και απολαμβάνει. Η δε γυνή παθητική και απολαμβάνει. Η επανάληψη, λοιπόν, του ρόλου διαμορφώνεται ως άλλη αριστοτελική έξη.

Ο άνδρας μαθαίνει όταν έχει καύλες, ότι για να εκτονωθεί πρέπει να δραστηριοποιηθεί και να χύσει. Ακούει, λοιπόν, μουσική και καυλώνει; Δε μένει εκεί, αρπάζει ένα όργανο, το μελετά, το μαθαίνει, το γαμά και παράγει και ο ίδιος. Διαβάζει λογοτεχνία; Δε μένει εκεί, παίρνει το στυλό και γράφει.

Η γυναίκα από την άλλη, αρκείται στην παθητικότητα της. Όταν δε μες τη ζήλεια της πάει να μιμηθεί την ανδρική ενεργητικότητα το αποτέλεσμα είναι βδελυγματικό (πιθανώς ανεκτό αν μιλάμε για λεσβία, αλλά γκροτέσκο παρά ταύτα).

Δεν είμαστε όμως εδώ να κρίνουμε ποιο απ’ τα δύο είναι καλύτερο. Δε θέτουμε ταμπέλες, τα πράγματα είναι αυτά που είναι, οι χαρακτηρισμοί επέρχονται (και τείνουν συνήθως να παρέρχονται). Είμαστε εδώ συναγωνιστές για να τονίσουμε ότι όλοι πρέπει να περιοριζόμαστε στα του οίκου μας.
Ως εκ τούτου μικρή μου πατσόλα. Όπως σέβομαι το γεγονός, ότι 3 στις 4 φορές βαριέσαι, ενώ την άλλη βλέπεις Μυστικά της Εδέμ. ΑΠΑΙΤΩ να σεβαστείς τις ακατανόητες για σένα ανησυχίες μου. Δεν είναι κακό να μην της κατανοείς, κακό είναι να με κατακρίνεις γιατί δεν μπορείς να της κατανοήσεις. Ευτελές αν μη τι άλλο.

Έχοντας, λοιπόν, βάλλει την πατσόλα στη θέση της. Θα συνεχίσω παραθέτοντας το τι θα πει ανδρισμός:

Άντρας είσαι όταν έχεις χάσει τα χέρια σου. Αλλά ξέρεις τι; Χαίρεσαι… γιατί ακόμη έχεις τα πόδια σου


Άντρας είσαι όταν κατάγεσαι από ένα μικρό Αυστριακό χωριό, σε κακοποιεί ο πατέρας σου. Μια μέρα ξυπνάς και λες, είμαι για μεγάλα πράγματα. Και ποια η πλάκα; Δε μένεις στα λόγια…


Άντρας είσαι όταν τον 17ο αιώνα λες ότι η γη είναι στρόγγυλή…


Άντρας είσαι όταν ακούς την Carmina Burana και την έχεις συνθέσει ο ίδιος…


Άντρας είσαι όταν έχεις τόσο ψυχικό σθένος, που μονόδρομος είναι μια προσωπική ανάσταση

Καλούς αγώνες.
-Ανέστης Ρωσσίδης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου