Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Φιλία. Το ανδρικό προνόμιο.


Ήμουνα προχθές με τον ψηλό και άλλα δύο φιλαράκια. Είχαμε αράξει για καφέ κάπου στο κέντρο. Από δίπλα μας μερικές κοπελίτσες κατά δύο ή τρία χρόνια μικρότερες απο εμάς. Με αφορμή αυτές και δείγματα που προσέξαμε ΚΑΙ σε αυτές όπως και σε πρώην και νυν κοπέλες μας όλοι μαζι καταλήξαμε στο εξής συμπέρασμα.

Η φιλία είναι προνόμιο ανδρικό.

Μπορεί να κατηγορηθώ πως μιλάω για μικρά ποσοστά ανδρών αλλά τουλάχιστον μιλάω εκ πείρας.
Δεν αναφέρομαι σε παρέες, αλλά σε ΦΙΛΟΥΣ. Δεν αναφέρομαι στον κάθε καραγκιοζάκο-μουνοπλαγιά
ο οποίος κάνει παρέα με την κοπέλα σου και μόλις φτάσεις στο χωρισμό αυτός επιλέγει τη δική της
παρέα την οποία βαφτίζει "φιλία" επειδή έχει ανάγκη απο άρωμα μουνιού γύρω του για να επιβεβαιώσει το χαμένο του ανδρισμό.

Αναφέρομαι στον άνδρα που:

  • Θα κάνεις μαζί του πέσιμο σε μουνί που σας ενδιαφέρει και τους δύο. Αλλά ξέρεις τι? Δε θα θυμώσει. Γιατί απο το να μη γαμήσει κανένας, ας γαμήσει ένας. Ο φίλος του. Και πίστεψέ με...θα χαρεί.
  • Θα σου μιλάει ανοικτά και ρεαλιστικά για οποιοδήποτε θέμα του κάνει κέφι. Δίχως υπεκφυγές, δίχως φόβο και πάνω απ' όλα με αρχίδια. Σε έναν άνθρωπο ειλικρινή μπορείς να βασιστείς.
  • Όταν βρίσκεσαι σε κάποια κατάσταση και κάνεις λάθος, αυτός είναι που θα σε πιάσει να σου το πει. Έτσι θα βελτιώνεσαι ως άνθρωπος με μία γνώμη, η οποία παρουσιάζεται ως έχει, απο κάποιον που βρίσκεται εκτός της καταστάσεώς σου. Με αυτόν τον τρόπο και πάλι σου εμπνέει εμπιστοσύνη.
  • Όταν αυτός θα κάνει λάθος, θα έχει τις αρχιδάρες να σου ζητήσει συγνώμη. Δε θα σου κρύψει τίποτα. Και φυσικά θα αναγνωρίσει το λάθος του.
  • Δε θα σου κρατήσει μούτρα, ούτε θα μένει αμίλητος όταν έχει πρόβλημα μαζί σου. Θα το συζητήσει μαζί σου. Η για να διαπιστώσει αν κάνει λάθος ή για να σου δείξει πως εσύ είσαι σε λάθος δρόμο. Δε θα σου κρατήσει μούτρα. Ξέρεις γιατί? Γιατί ΔΕΝ είναι γκόμενα.
  • Αυτός που αν του πεις τη γνώμη σου για το μουνί που γαμάει, ή θέλει να γαμήσει, δε θα τρέξει να της πει τι είπες για την πάρτη της. Αντιθέτως η γνώμη σου θα ληφθεί στα υπόψην του. όχι τυφλά μεν, αλλα θα ληφθεί.
  • Αυτός απο τον οποίο αντλείς δύναμη. Η θέληση του, η αγάπη του για να βελτιωθεί σαν άνθρωπος, να προχωρήσει μπροστά, ο δυναμισμός του για τη ζωή, η ενεργητικότητα του, το πάθος του για οτιδήποτε ουσιαστικό, όλα είναι πράγματα που τον κάνουν να εμπνέει σεβασμό και σε κάνουν να ΘΕΛΕΙΣ να στέκεσαι πλάι του. Αυτό για να πορευθείτε μαζί προς το καλύτερο. Τα στάσιμα μικρά ανθρωπάκια που επαναπαύονται συνήθως τα εγκαταλείπουμε. Απο ένα σημείο και μετά δεν έχουν τίποτα να μας δώσουν.
  • Ο άνθρωπος απο τον οποίο θα έχεις τα συγχαρητήρια του για τις δημιουργίες σου(ή την έκφραση της δημιουργηκότητας σου), δίχως ζήλιες και κομπλεξισμούς αλλά και την επoικοδομητική κριτική όταν κάτι δεν του αρέσει. Σε αντίστοιχη περίπτωση δικής του δημιουργίας θα κάνεις το ίδιο.
  • Δε θα αναφέρω τον άνθρωπο που θα σταθεί δίπλα σου σε μία στιγμή που τον έχεις ανάγκη. Όχι. Πολλές φορές οι άνθρωποι που το κάνουν αυτό το κάνουν για να δείξουν στον εαυτό τους οτι βρίσκονται σε θέση πιο πλεονεκτική απο σένα. Το κάνουν για να μην λυπούνται τους εαυτούς τους και στη θέση τους να λυπηθούν εσένα. Πιστέψτε με. Δεν είναι δύσκολο για το μέσο άνθρωπο να λυπηθεί. Και προφανώς το οτι θα σε λυπηθεί συνεπάγεται με το οτι θα σε στηρίξει. Αυτό δεν τον κάνει φίλο. Ας μην ξεχνάμε πως ο κόσμος δεν είναι αγγελικά πλασμένος.


Δε λέω πως ο κάθε άντρας που θα συναντήσει κανείς θα έχει αυτά τα χαρακτηριστικά. Αλλά προς Θεού μην ξανακούσω πως τέτοιες περιπτώσεις δεν υπάρχουν. Υπάρχουν και μάλιστα είναι πάρα πολλές. Διότι άντρες που τιμούν τα αρχίδια τους υπάρχουν πολλοί. Αναλογίσου λοιπόν αναγνώστη. Οι φίλοι σου έχουν αρχίδια?

Τι συμβαίνει όμως με τις γυναίκες?
Πως εκφράζεται η φιλία ανάμεσα σε αυτές?
Και γιατί πολλές γυναίκες κλίνουν στο συμπέρασμα πως οι ανδρικές παρέες είναι πιο εντάξει?

Από αυτά που είδα απο το λύκειο μέχρι το μεταπτυχιακό μου και το τέλος του θα σας πω τα εξής:

  • Οι γυναίκες σχηματίζουν φιλία κάνοντας απλά παρέες. Η λέξη εμπιστοσύνη δεν παίζει και πολύ στα λεξιλόγια τους.
  • Καμία γυναίκα(εκτός ελαχίστων περιπτώσεων) δε θα γυρίσει να πει στη "φίλη" της οτι κάνει λάθος. Σε αντίθετη περίπτωση όταν συμβαίνει οτιδήποτε στραβό το μόνο πράγμα που θα ακουστεί στη συζήτηση είναι το εξής: "Κούκλα μου έχεις δίκιο". Kαι ας μην έχει. Έτσι δε μπορεί να βελτιωθεί σε κανέναν τομέα, μη έχοντας μια σωστή άποψη.
  • Αν θυμώσεις μία κοπέλα αυτομάτως όλες οι φίλες της σε έχουν αντιπαθήσει. Δε θα ψάξουν να βρούνε λόγο για να βοηθήσουν μια κατάσταση να προχωρήσει προς το καλύτερο. Θα ψάξουν όμως να βρούνε τρόπους να δείξεις ακόμα πιο κακός στα μάτια της.
  • Αν οποιαδήποτε κοπέλα αφήνει που και που τις φίλες της για κανέναν πούτσο τότε αυτές θυμώνουν μαζί της που δεν πήγε για καφέ.
  • Αν κάνεις πέσιμο σε παρέα κοριτσιών, να δεις που πάντα σε μία απο αυτες θα έρθει ξαφνική "περίοδος" και θα βγάζει κόμπλεξ πάνω σου και πάνω στις φίλες της.
  • Καμία γυναίκα που έχει πρόβλημα με κάποια φίλη της δε θα πάρει σοβαρά αντρική γνώμη για να βοηθηθεί διότι το να μιλάς αρχιδάτα και ειλικρινά, μια γυναίκα δεν το κάνει ούτε με τις φίλες της.
  • Αν δύο "φίλες" σε γουστάρουν και κάνεις κάτι με τη μία, η φιλία τους θα λήξει την ίδια ώρα και τη στιγμή που τα χείλη σας ακούμπησαν.
  • Και αν τυχόν τολμήσει μια γυναίκα να μιλήσει ειλικρινά για κάποιο θέμα που έχει κάποια φίλη της θα μπει στα blacklist.
Ένα έχω να πω. Είμαι περίφανος για όσους φίλους μου έχουν απομείνει. Είμαι περίφανος που πορεύομαι μαζί τους προς το καλύτερο. Ειμαι περίφανος που έχω αρχίδια και αρχές. Διότι σε σωστούς φίλους ελαστικότητες δε χωράνε. Όταν θέλεις ν' αποκαλέσεις κάποιον φίλο σου, πρεπει πρώτα να σέβεσαι τον εαυτό σου. Και όταν πρόκειται για τον εαυτό σου και τη ζωή σου θα είσαι εγωιστής, όχι ελαστικός, όχι παθητικός. Φίλος δεν είναι κάποιος επειδή απλά έτυχε. Ο σεβασμός σου και η εμπιστοσύνη σου δε χαρίζεται σε κανέναν. Εν αντιθέσει ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ.

Νέστορας Κεφαλάς.

6 σχόλια:

  1. Σωστός ο Νέστωρ!!
    Συμφωνώ απόλυτα αδερφέ με όσα επιχειρήματα θέτεις.


    Να είσαι γερός


    *Πολύ Ενδιαφέρον μπλογκ, συνεχίστε παίδες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χαιρομαι που συμφωνουμε φίλε μου.
    Σε ευχαριστούμε πολύ για τα καλα σου λόγια.
    Stay tuned for more patsolotruths!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φεστιβάλ κοινοτοπίας και χασμουρητού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σας ευχαριστούμε που το αναγνώσατε ακόμα και αν δεν σας άρεσε. Μάλλον στον κόσμο σας έχετε γυναίκες φίλες που δεν σας κάθονται και ΔΕΝ τις γαμάτε. Γι' αυτό είσαστε και ευνουχισμένος. Καλύτερα μικροτσούτσουνος λοιπόν παρά looser σαν κι εσάς, αρνητή της πατσολοπραγματικότητας και αγάμητε αναγνώστη μας. Να είστε καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος11/11/12 20:09

    Νεστορας για προεδρος ρε πουστη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ψάχνει κανείς εδώ για δάνειο;
    Ο κ. Pedro και η εταιρεία δανείων εργασίας του μου δανείζουν ένα δάνειο 400.000 ευρώ μετά από κάποια οικονομική κατάσταση στη ζωή μου, ο κ. Pedro εργάζεται με μια αξιόπιστη εταιρεία δανείων που δίνει δάνεια με το πολύ χαμηλό επιτόκιο 2% οποιουδήποτε είδους δανείου θέλετε εφαρμόστε αρκεί να κάνετε μια επιστροφή ειλικρίνεια και εμπιστοσύνη.
    Όποιος αναζητά δάνειο μπορεί να επικοινωνήσει με τον κ. Pedro στο email: pedroloanss@gmail.com

    ΑπάντησηΔιαγραφή